Logo
 • etuudet_big

  Etuudet

  Kela:

  Eläkkeensaajan hoitotuki

  Sinulla voi olla mahdollisuus hoitotukeen, mikäli seuraavat ehdot täyttyvät. Sinulla on lääkärin toteama vamma tai sairaus. Tarvitset vamman tai sairauden takia apua ja ohjausta.

  Hoitotuen saannin edellytys on, että toimintakykysi on vamman tai sairauden vuoksi heikentynyt yhtäjaksoisesti vähintään 1 vuoden ajan. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on vaikeuksia huolehtia itsestäsi ja selviytyä arjen toiminnoista vamman tai sairauden vuoksi. Hoitotukea ei ole mahdollista saada siksi, että toimintakyky on heikentynyt.

  https://www.kela.fi/elaketta-saavan-hoitotuki

  Lääkekorvaus

  Saat korvauksen lääkkeestäsi suoraan apteekissa, kun apteekki on tarkistanut oikeutesi korvaukseen sähköisesti Kelasta. Kun olet saanut suorakorvauksen, sinun ei tarvitse hakea Kelalta erikseen korvausta. Apteekeissa on ajantasainen tieto kertyneestä alku- ja vuosiomavastuustasi. Vuosiomavastuu on 577,66 euroa. Jos vuosiomavastuusi ylittyy, sinulla on oikeus lisäkorvaukseen. Apteekki saa tiedon vuosiomavastuusi ylittymisestä lääkeoston yhteydessä. Saat lisäkorvauksen heti apteekissa.  Loppuvuoden ajan maksat jokaisesta korvattavasta valmisteesta 2,50 euron omavastuun. Jos ostamasi lääke on viitehintaa kalliimpi ja kiellät apteekissa lääkevaihdon, maksat lisäksi viitehinnan ylittävän osuuden. 

  https://www.kela.fi/laakkeet

  Matkakorvaukset

  Voit saada Kelasta matkakorvausta, kun matkustat julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon ja matkan syy on sairaus tai kuntoutus ja sinulla on Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätös. Päivittäisiä matkoja kelan myöntämään kuntoutukseen ei korvata.

  Kela korvaa halvimman matkustustavan. Jos et voi käyttää julkista liikennettä terveydentilasi tai puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, voit saada korvausta esimerkiksi oman auton tai taksin käytöstä. Maksat jokaisesta matkasta enintään 25 euron omavastuun. Yhteensä omavastuu on enintään 300 euroa vuodessa (ns. matkakatto). Kun se ylittyy, sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta loppuvuoden matkoista.

  https://www.kela.fi/matkat

  Hoitajamme ovat saaneet koulutuksen erilaisista etuuksista, avustamme hakemusten täytössä ja liitteiden hankinnassa. Me huolehdimme myös, että etuudet päivitetään, mikäli toimintakyvyssä tapahtuu merkittävää muutosta.

  Palveluseteli

  Helmiina kotihoiva on hyväksytty palvelusetelipalveluiden tuottaja. Kauttamme mahdollista saada palvelusetelipalveluja, mikäli asuinpaikkakunnallasi on kotihoidon palveluseteli käytössä. Palvelusetelin myöntää aina kunta, joka tekee asiakkaalle palvelutarpeen arviointikäynnin. Kunta päättää mihin palveluihin palveluseteliä käytetään ja mikä on setelin arvo. Palvelusetelin arvo voi olla tasasuuruinen tai se voi olla riippuvainen asiakkaan tuloista. Kunnan myöntämää palveluseteliä asiakas voi käyttää palveluiden maksamiseen, jolloin asiakkaalle jää maksettavaksi vain omavastuuosuus. Palvelusetelipalveluista ei voi hakea kotitalousvähennystä.

  Myöntävän palvelusetelipäätöksen saatuasi ota yhteyttä, niin sovitaan palveluiden aloituksesta puh. 010 2003 710.


Helmiina kotihoiva Oy | Y-Tunnus: 3132675-9 | PL 2 | 05801 Hyvinkää | Puh. 010 2003710